BuildSocial

Pinterest voor bedrijven

Licht projecten uit met foto's.

Is Pinterest ook interessant voor bedrijven? Jazeker! Omdat Pinterest een social media platform is waar nog relatief weinig concurrentie aanwezig is, is de kans om de doelgroep te bereiken groot. Of je nu gaat voor het organisch inzetten van Pinterest (op basis van relevante zoekwoorden voor jouw business) óf adverteren op Pinterest.

Visual - Pinterest - Overzicht + Resultaat - blanc
Visual - Pinterest

Pinterest: Tips voor bedrijven

Enkele tips op een rij.

Op Pinterest is de mindset belangrijk, personen en wellicht potentiële klanten zoeken naar inspiratie en nieuwe ervaringen. Ook de timing op Pinterest is cruciaal. Bereik potentiële klanten in de attention fase, op de momenten dat ze meer inspiratie opdoen, plannen én uiteindelijk de beslissing maken om bijvoorbeeld een brochure te downloaden op de website of contact op te nemen met jouw bedrijf.

Een andere Pinterest tip voor bedrijven is het opzetten van een goede basis. Zorg voor kwalitatief goede content, scherpe foto’s, inspirerende ideeën en dat alles strak gezet op de juiste zoekwoorden die relevant zijn voor jouw bedrijf. Zorg ervoor dat jouw merk niet storend is, maar juist inspiratie biedt aan de potentiële klant die ernaar op zoek is. Heb je een goed idee, een mooie tip of een nieuwe klus afgerond? Deel deze in een pin, voeg er een titel met de juiste zoekwoorden aan toe en laat de lange levensduur van een pin (gemiddeld 3,5 maand, aanzienlijk langer dan op Facebook), in combinatie met bovenstaande, zijn werk doen!

Aan de slag met beheren

Pinterest inzetten voor jouw bedrijf.

Om Pinterest in te zetten als bedrijf is een goede strategie van belang. Met welke zoekwoorden wil je dat jouw pins gevonden worden? En welk doel heb je bij het inzetten van Pinterest voor jouw bedrijf? Wil je meer websitebezoekers, interessante leads of brochure downloads? Al deze onderdelen zijn van belang voor een goede en succesvolle Pinterest strategie.


Een keer vrijblijvend sparren over jouw
Pinterest strategie? Onze specialisten geven bedrijven graag tips voor het inzetten van Pinterest.

push

Facebook

push

Instagram

push

LinkedIn

prijzen

Enthousiast