BuildSocial

Pinterest Adverteren

Jouw projecten pushen.

Sinds april 2019 is het mogelijk om te adverteren op Pinterest in Nederland. Deze advertenties, Pinterest ads, zijn gewone pins die worden betaald om geplaatst te worden op plekken waar mensen ze waarschijnlijk zullen zien. Zo kunnen ads worden weergegeven in de zogeheten thuisfeed, categoriefeeds en tussen de relevante zoekwoorden van jouw doelgroep op Pinterest.

Wil jij met jouw bedrijf meer bekendheid realiseren, zorgen voor meer website bezoekers, de omzet verhogen of heb je een ander doel dat je wilt bereiken? Dan is het ook zeker voor jouw interessant. Of jouw doelgroep zich nu in Nederland of België bevindt, met Pinterest ads bereik jij die zeker!

Visual - Pinterest - Overzicht + Resultaat - blanc
Visual - Pinterest

Kosten: adverteren op Pinterest

Wat er tegenover staat.

De kosten voor het adverteren op Pinterest zijn zelf te bepalen. Het bedrag dat wordt betaald is afhankelijk van het uiteindelijke advertentiebudget en de bestedingslimieten die voor de Pinterest campagnes zijn ingesteld. Hierdoor blijven de kosten altijd binnen de perken en passend bij jouw bedrijf.

Omdat adverteren op Pinterest nog redelijk nieuw is, betekent dit dat de concurrentie nog weinig aanwezig is. Het voordeel hiervan is dat de kosten per klik lager liggen dan bij Facebook. Dit maakt het platform ook interessant voor bedrijven die een kleiner advertentiebudget ter beschikking hebben.

Pinterest Shopping Ads

Direct shoppen op social media.

Wil je liever jouw producten tonen aan potentiële kanten? Dan is er Pinterest shopping ads! Met shopping ads zorg je ervoor dat jouw bedrijf vroegtijdig contact legt met de doelgroep op Pinterest. Pinners zijn namelijk op zoek naar inspiratie op dit platform. Door middel van een speciale code op de website, worden met Pinterest shopping ads relevante producten getoond aan geïnteresseerde gebruikers binnen Pinterest.

Op dit moment is HEMA het eerste bedrijf in Nederland dat Pinterest shopping ads mag testen. De verwachting is dan ook dat Pinterest shopping ads binnenkort voor ieder bedrijf in Nederland beschikbaar zijn

Search Ads

Bieden wat wordt gezocht.

Naast shopping ads zijn er ook zogeheten Pinterest search ads. Bij deze vorm van Pinterest adverteren worden op basis van relevante zoekwoorden voor jouw bedrijf/diensten advertenties getoond. En met meer dan 2 miljard zoekopdrachten per maand kan dit voor jouw bedrijf ook zeker interessant zijn!

Wil jij met jouw bedrijf mensen voorzien van inspiratie, ze bekend laten maken met jouw bedrijf en uiteindelijk jouw doelen behalen? BuildSocial staat jou bij in het bereiken van de juiste doelgroep.

Start met bouwen

Adverteren op Pinterest Nederland

Zoals je al gezien hebt, zijn er legio mogelijkheden om te adverteren op dit visuele platform. De trajecten die je hebt gedaan voor jouw klanten worden organisch gedeeld om zoekers te triggeren en te overtuigen van jullie kennis en kunde. Met behulp van het advertenties in Nederland kun je gericht (nieuwe) gebruikers bereiken. In een vroeg stadium kun je op oriënterende termen als ‘vloer’ een advertentie tonen, maar uiteraard kan dit ook aanzienlijk specifieker zoals ‘eiken pvc vloer visgraat’. Maar, zijn gebruikers al bekend met jouw bedrijf, product of dienstverlening, dan kun je hen ook bereiken met remarketing als zij jouw website al bezocht hebben. Je hebt immers al veel moeite gedaan om gebruikers via verschillende kanalen naar jouw website te leiden, dan mag je ook het extra stapje zetten om hen van bezoeker om te zetten naar klant. Een mix tussen advertenties in search, shopping maar ook met remarketing kan hier uitkomst in bieden. Kortom: wil jij relatief snel en specifiek een doelgroep bereiken op dit platform? Dan denken wij graag met jouw ondermening mee over de mogelijkheden!

push

Facebook

push

Instagram

push

LinkedIn

prijzen

Enthousiast