BuildSocial

Pinterest shopping

Van uiting naar winkelwagen.

Potentiële klanten gebruiken Pinterest, naast het opdoen van inspiratie en het ontdekken van nieuwe merken, ook steeds meer om te winkelen. Met de juiste zoekwoorden kunnen producten worden getoond aan gebruikers die op dat moment beslissen dat ze jouw product willen kopen. Met Pinterest Shopping zorg je ervoor dat je, juist op die momenten, de juiste advertenties toont aan potentiële klanten.

Op Pinterest is maar liefst 97 procent van de zoekopdrachten niet gericht op een merk. Dit maakt Pinterest een zeer effectief social media kanaal om mensen te bereiken die nadenken over hun volgende aankoopbeslissing. En dat is het juiste moment om Pinterest Shopping in te zetten. Hiermee pak je potentiële klanten op het juiste moment, die al zeer gericht aan het zoeken zijn en dus weten wat ze willen.

Visual - Pinterest
Visual - Pinterest - Overzicht + Resultaat - blanc
Hoe het werkt

Pinterest Shopping: mogelijkheden.

Met Pinterest Shopping worden advertenties automatisch getoond aan relevante kopers, waarbij de producten worden afgestemd op personen waarvan het meest waarschijnlijk is dat zij het zullen kopen. Ook is het mogelijk om relevante producten te tonen onder het product wat met Pinterest Shopping wordt getoond.

Een onderdeel van Pinterest Shopping zijn Shop The Look pins. Deze pins zijn met name interessant voor bedrijven in de bouw- en woonsector omdat ze zijn ontworpen voor het opdoen van inspiratie. Door middel van de witte stippen op de afbeeldingen kunnen verschillende onderdelen worden uitgelicht. Gebruikers kunnen op deze stippen klikken om het item/de dienst aan te schaffen.

Aan de slag

Starten met Pinterest Shopping.

Op dit moment wordt Pinterest Shopping in Nederland getest door één bedrijf, maar de verwachting is dat dit snel uitgerold gaat worden naar meerdere bedrijven.

Wil jij met jouw bedrijf klaar zijn voor deze feature wanneer dit beschikbaar is voor heel Nederland? Dan is het van belang om alvast een goede basis op te bouwen jouw Pinterest bedrijfspagina. Onze Pinterest specialisten kunnen jou hierbij helpen! Met het plaatsen van de juiste afbeeldingen (in combinatie met relevante zoekwoorden waar veel op gezocht wordt) is er op organisch vlak al veel te behalen. Dit alles is al mogelijk vanaf slechts 8,- euro per dag!

push

Facebook

push

Instagram

push

LinkedIn

prijzen

Enthousiast