BuildSocial

Pinterest Marketing

Visueel aantrekkelijk online.

Wie de consument in de beginfase van het koopbeslissingsproces wil pakken, doet er goed aan om Pinterest marketing in te zetten. Pinterest is immers een sterk groeiend platform in Nederland en ook steeds meer bedrijven zien de waarde van dit sociale media kanaal in. Een ander bijkomend voordeel van Pinterest: de gemiddelde levensduur van een pin ligt op 3,5 maand. Op Instagram is dit gemiddeld 21 uur en op Facebook nog geen 6 uur.

Wil jij met jouw bedrijf Pinterest marketing in gaat zetten en oriënterende consumenten kennis laten met jouw bedrijf in de bouw- of woonsector? Dan ben je bij BuildSocial aan het juiste adres!

Visual - Pinterest - Overzicht + Resultaat - blanc

Wat is Pinterest marketing?

Wij leggen het uit.

Pinterest marketing is dé manier om meer naamsbekendheid te krijgen, personen kennis te laten maken met jouw bedrijf én om meer leads en/of verkopen te realiseren. Met Pinterest marketing wordt jouw Pinterest pagina opgezet en onder handen genomen door een Pinterest specialist. Hier wordt de basis van de Pinterest pagina opgezet, worden verschillende borden aangemaakt, pins geplaatst en wordt de interactie opgezocht met jouw doelgroep. Alles om een zo groot mogelijk bereik voor jouw pins te genereren, met als uiteindelijke doel meer naamsbekendheid en het binnenhalen van leads en/of verkopen.Een groot onderdeel van Pinterest marketing is een zoekwoordenonderzoek. Tijdens het zoekwoordenonderzoek op Pinterest wordt er gekeken op welke zoekwoorden jouw doelgroep zoekt. Aan de hand van deze bevindingen wordt een strategie gemaakt en worden de pins uiteindelijk opgezet en geplaatst. In de titel van de pins wordt het zoekwoord benoemd en ook in de beschrijving komt deze terug. Ervaring leert namelijk hoe vaker het zoekwoord terugkomt op een bepaalde Pinterest pagina, hoe eerder de pins van deze pagina worden getoond in de zoekresultaten. Velen noemen Pinterest daarom ook wel een visuele zoekmachine.

Welke soorten Pinterest marketing zijn er?

Alles soorten marketing op een rij.

Wanneer je kiest voor Pinterest marketing zijn er twee mogelijkheden, het plaatsen van pins op de Pinterest pagina (onbetaald) of het adverteren met pins (betaald). Bij het plaatsen van pins worden reguliere pins op de Pinterest pagina geplaatst in combinatie met de juiste zoekwoorden. Bij het adverteren met pins, worden huidige of nieuwe pins gesponsord tegen bepaalde advertentiekosten. Het voordeel van Pinterest adverteren is dat er heel gericht een bepaalde doelgroep bereikt kan worden, wat zorgt voor meer betrokkenheid bij de pins. Gesponsorde pins hebben namelijk 6% meer betrokkenheid dan organische pins (onbetaald).

Gesponsorde pins hebben dus een groter bereik dan organische pins. Maar ook de kwaliteit van deze pins is hier zeer belangrijk. Aangeraden wordt om een verticale afbeelding van hoge kwaliteit te gebruiken omdat deze opvallen in de feed van de gebruiker. Ook is het hier van belang om het logo te tonen en het merk het middelpunt van de pin te laten zijn. Al deze onderdelen zijn van invloed op de prestaties van de pin en daarom ook zeer belangrijk voor Pinterest marketing. Wanneer je kiest voor Pinterest uitbesteden bij BuildSocial weet je zeker dat deze onderdelen worden meegenomen in elke pin die voor jouw bedrijf wordt plaatst.

Wil jij jouw Pinterest pagina naar een hoger niveau tillen en jouw potentiële klanten laten zien wat jij in huis hebt? Wil je toffe projecten delen of consumenten kennis laten maken met jouw producten? Kies dan voor Pinterest marketing uitbesteden bij BuildSocial!

Betaalde Pinterest marketing

Pinterest advertenties

Wanneer je snel resultaat wilt behalen met Pinterest marketing raden wij aan om gelijk te starten met Pinterest adverteren. Op deze manier kun je jouw content gelijk verspreiden onder een nieuwe potentiële doelgroep. Hiermee bereik je een grote groep personen die nog niet eerder in aanraking is gekomen met jouw bedrijf. Binnen het adverteren op Pinterest zijn er verschillende doelen in te stellen: Merkherkenning, Videoweergaven, Verkeer, Conversies en Catalogusverkopen. Welke doelstelling interessant is, hangt af van het doel dat je wilt bereiken met Pinterest marketing. Over het algemeen wordt er het meest gekozen voor Verkeer (naar de website), Conversie (zet mensen aan tot actie op de jouw website) of Catalogusverkopen (productvoorraad promoten met winkeladvertenties).

Naast het campagnedoel kunnen er ook campagnegegevens ingesteld worden, zoals het dagelijks bestedingslimiet en campagnebestedingslimiet. Deze twee tools zorgen ervoor dat je als adverteerder altijd grip op de kosten hebt en dat je nooit teveel betaalt voor adverteren op Pinterest.

Waarin Pinterest echt een verschil maakt is het aantal opties om een doelgroep te kiezen voor jouw advertenties. Het is namelijk mogelijk personen aan een doelgroep toe te voegen aan de hand van vele interesses, trefwoorden (de zoekwoorden), demografische gegevens en locaties. Daarnaast is het ook mogelijk om personen te bereiken die al eerder de website hebben bezocht (remarketing) of een vergelijkbare doelgroep samen te stellen die wordt aangemaakt door Pinterest aan de hand jouw remarketinglijst.

Deze personen zijn dus nog nooit in aanraking gekomen met jouw merk, maar zijn vergelijkbaar aan eerdere websitebezoekers waardoor deze volgens een algoritme eerder geneigd zijn om op de advertentie te klikken, de website te bezoeken of een aankoop te doen.

De uitgebreide doelgroep opties maakt Pinterest marketing voor social media specialisten zeer interessant omdat er eindeloos gevarieerd én getest kan worden met verschillende groepen personen. Dit maakt Pinterest adverteren daarom ook zeer interessant voor jouw bedrijf, of je je nu in de woon- of bouwsector bevindt. Met deze vele mogelijkheden is het ook van belang om goed vast te houden aan een bepaalde strategie. De Pinterest specialisten van BuildSocial richten een Pinterest campagne daarom altijd zo in dat elk onderdeel een eigen resultaat heeft waardoor doelgerichte optimalisaties doorgevoerd kunnen worden. Zo heb jij een goed beeld van welke onderdelen binnen Pinterest marketing werken en welke niet.

Wil jij starten met Pinterest marketing maar lijkt dit je nog net een brug te ver? Vraag dan onze kosteloze social media analyse aan! Hierin gaat een specialist van BuildSocial voor jou aan de slag om te kijken waar er nog verbeterpunten zijn op het gebied van Pinterest. Op vele onderdelen worden vragen gegeven en aan de hand van deze uitkomsten wordt een helder en vrijblijvend advies gecommuniceerd. Vraag de analyse vandaag nog aan of laat Pinterest direct uitbesteden door BuildSocial! 

push

Facebook

push

Instagram

push

LinkedIn

prijzen

Enthousiast